Lilla Pärlan

32130-48

Lusthuset har nu fått sitt namn, Lilla Pärlan, det var någon som sa att den var som en pärla där nere i hagen. Det används flitigt, igår blev det en spontan grillfest med grannarna, hur trevligt som helst.

Vi har ännu inte använt grillen inne i huset, därtill är sommaren för varm. Men framåt mörkret är det rätt mysigt att kliva in och tända några ljus, och sitta där på de mjuka dynorna runt det runda bordet. Alla borde få ha ett lusthus att fira sommaren i! Hundarna gillar det också, de leker som bara den när de ses, använder lusthuset som objekt att leka Ta Fatt kring. Det yr bruna, svarta och oranga pudlar runt benen på en.

Sommarens värme och de ljusa kvällarna gör att vinterns hårda grepp känns så fjärran. Allt blir lättare, både kropp och själ kan sväva friare.

Hästarna har fått ferie, det tar bra med tid bara att hålla dem i gott mod, med svala duschningar,  smörjningar och sprayande mot elaka bromsar och myggor. Värmen gör oss alla litet slaka mot kvällen, och inte skulle då jag vilja springa omkring med någon på ryggen, när det äntligen blir drägligt att gå ner och äta på betet.  Vem sa att man måste rida sina hästar, det är en njutning bara att få umgås med dem!