Snön faller - och jag med den

32130-17

Det snöade hela dagen igår och blev bara intensivare framåt kvällen. Torr snö går väl an men den blöta? Gossarna dröp av halvfruset vatten. Kunde inte annat än att stänga in dem innan natten. Jag tycker egentligen inte om att stänga in dem, men ibland bara måste man...

Stängseltrådarna tyngdes ner till marken av våt klängande snö. Var tvungen att pulsa runt hela hagen och dra av den. Det känns i hela kroppen nu. Som tur var kom plogaren sent på kvällen. Då hade det kommit nära 3 dm. Djävla vinter. Vacker men gräsligt jobbig. I alla fall när man bor så här inne i skogen och har en trasig kropp. Om jag någonsin tänker på alternativet bo-i-lägenhet, så är det NU.

Var nere och grävde fram dörrarna och släppte ut dem nyss. Det var gosigt inne i stallet och de såg yrvakna ut.  Visst går de ut, men inte överdrivet fort. Det är väl hösilaget därute som lockar. Men idag är det åtminstone några minus. Allt är igensnöat. Lille hund blir som en enda snöboll när han ska ut. Han älskar att hoppa runt i snön så bara huvet sticker upp. Det är bara att föna efteråt. Han gillar att bli fönad. För honom är vintern en enda njutning. 'Så icke för mig. Jag flyttar in i min gräsligt fula oranga vinteroverall så fort det blir kallt och kommer inte ut förrän vitsipporna sticker upp. Varför kan man inte gå i ide?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback