VÅREN ÄR HÄR!!!!

32130-41

Ville bara meddela er detta positiva fakta. För många undrar kanske vad det egentligen är för årstid, när regnet skvalar tröstlöst i de överfyllda hängrännorna, fönsterrutorna immar igen av all fukt och stormvindarna sliter av en hatten om man vågar sticka ut näsan i spenaten.

I förrgår när Lille Hund och jag hämtade posten, hamnade denna förtrollande kvist med vildapelblommor rakt framför näsan på mig. Jag var bara tvungen att rusa hem och hämta kameran. Lagom tills jag kom tillbaka, smög sig solen fram och sände i sin nåd generöst nog ner några ljusa strålar på motivet. För att strax därefter försvinna igen.

Men man får leva i nuet och hålla fast de vackra ögonblicken. För de kommer tillbaka, igen och igen. Vilken tur då att det finns kameror!

Annars saknar jag fortfarande kommentarer, jag är så nyfiken på vilka som släntrar fram över min blogg. Annaa, Rita, Nina, Ina och Ice-brother, er känner jag till. Men ni andra? Vilka är ni?

Tulpanen som ville bli en ros...

32130-40

Och det hände sig att det växte en vacker tulpan på en karg skogstomt, en tulpan som trotsat alla naturlagar med hård pinnmo och stenig mark och blommat ut till en åtråvärd skönhet. Kvinnan som bodde i huset på den steniga tomten gladde sig åt den vackra tulpanen, så mycket att hon plockade den och satte den i en vas i vardagsrummet. Tulpanen glödde av stolthet där den stod, och njöt av alla kommentarer kring dess sällsynt utsökta utseende.

En kväll kom en skara människor för att äta middag i huset, och då hade en av dem med sig en bukett av de dyrbaraste rosor man kan tänka sig. Tulpanen flyttades bort från sin hedersplats mitt på bordet, och rosorna ställdes där istället. Människorna ojade sig och brast ut i höga skrik när de prisade rosornas obeskrivliga färg och former. Tulpanen suckade sorgset borta i sitt hörn, vissnade och dog.

Nästa år kom det upp en ny tulpan ur löken där ute i blåbärsriset. Den mindes det bittra ödet från året innan, och nu beslutade den sig för att den ville se ut som en ros. Den ville också vara vackrast i rummet detta år. Sålunda fällde den ner sina kronblad, precis som den kom ihåg att rosen hade sett ut, istället för att som en vanlig tulpan sträva rakt uppåt med alla blad.  När folket i huset fick syn på den märkliga tulpanen, föll de alla på knä runt omkring den, och lovprisade de brinnande  färgerna och den ovanliga formen på kronbladen. Tulpanen njöt av uppmärksamheten, och log stolt inom sig. Den hade lyckats! Den hade blivit en tulipanaros!

En trogen läsarskara

Jag SER NOG att ni är där, ett tjog varje dag, som smygläser min blogg...  ja alla "smygläser" ju inte, en del ger sig tillkänna... men ni andra? Vilka är ni?

Men skit detsamma. Vill man inte lämna en kommentar, så vill man inte.

Regnigt idag. Det behövs verkligen regn, allt är så torrt, men behövs det KYLA för det? Vart tog VÄRMEN vägen? Fast en fördel finns det, den exploderande grönskan som kom förra veckan har liksom konserverats. I dessa skira, ljusa, bedårande gröna nyanser. Jag vill bara nypa mig i armen och kan knappt tro att det är sant. Trappsittandet har nått nya höjder! Inte i regnet, för all del, men annars. Vitsipporna lyser upp hela backen med sina vita klänningar, och allt känns som pånyttfött. Halleluja, man kan bli religiös för mindre. En dikt slank ur mig igår. 

När våren kom
När våren kom
så tystnar gråten
Allt stillar sig
en smula

Den skira ljusa grönskan
tränger rakt in i min själ
och tystar mörka tankar
och släcker grubblets eld

Jag pustar ut för stunden
och nyper mig i  armen
kan detta vara verkligt?
nu gäller det att fånga
tanken i flykten

I skymnings trolska ljus
min koltrast sjunger
alla sina sånger
just för mig

Det gröna i naturen
förblindar mina ögon
och får min själ att spira….

Så det så!   Ha det gott, och glöm för all del inte att njuta!!!!!  Jo Rita, jag ska pinga igen!!!!!

Full storm idag!

Tittar ut - solen skiner och det ser fint ut! Går ner för att rida. Tji! Stormen tjuter längs ängarna så att träden ligger ner, nästan (jag överdriver ofta litet grand). Mina två vackra fuxpojkar står och gömmer sig i sin skogsdunge, kanske är det någorlunda lä där? Ropar på dem, och med ett brak kommer de virvlande ut ur skogen. De siktar rakt på mig men stormen gör att de bara blåser förbi, med manarna stående som vågsvall rakt ut från halsarna. De försöker att ta sig tillbaka till mig, men nu har de stormen rakt mot sig, och kommer inte ur fläcken hur de än kämpar med att gå framåt. Jag gör ett försök att blåsa ner till dem, men missar målet jag också och blåser över till grannen. De sitter på sin relativt vindbefriade altan och äter, så jag stannar där och tar ett glas vin. Om det mojnar framåt morgonen planerar jag att försöka ta mig tillbaka till mitt hus.

Min blogg har över 6000 sidvisningar!!!!

Nu var ju det här med bloggen ingen tävling precis, men det är ju roligt att så många läser i alla fall. Även om det har blivit litet skruttigt med inlägg från mig sista månaden.

Vad som är tråkigt är att det är relativt många inne och läser, men få som lämnar spår. Det känns väldigt monologaktigt att bara skriva rakt ut i rymden! Så snälla Du som läser, lämna gärna en kommentar. Vad som helst, bara ett livstecken. Det vore roligt att veta vilka ni är. Klicka på "kommentar" under texten bara, så kan ni skriva in en hälsning eller nåt. Jag lovar att det skulle bli många fler inlägg från min sida om jag bara visste vilka ni var!   hälsningar   Ylle alias Bittra Ull alias Lit Brutal

Nu är det SOMMAR nu är det sol, nu är det hästskit...

32130-38

Först var det vinter. Sen var det vinter ännu mer. Kallt och förskräckligt. Sen var det vår - i tre dagar eller nåt? Och sen kom SOMMAREN! Är det riktigt klokt det här?

Men ni får i alla fall kika på mina vitsippor som just slagit ut, visst är dom fina, och alldeles GRATIS!

Varma sommarkramar till er alla som läser denna blogg!!!!!

Jag fick mig en liten hjälpreda minsann!!!

Tänk att en liten lapp på kioskväggen med rop på hjälp kan ha effekt! Idag kom det en gosse i sina bästa år och hjälpte mig med att sätta stängselstolp. Det var en änglapojke från Jämtland som var hur trevlig som helst, stark i armarna - och som han jobbade!!!  Alla stolp som jag haft sån ångest över är nu lyckligt nere i jorden..

Hurra!!! 

Det finns hopp för världen i alla fall!!  Och mina hästar får komma ut på sitt efterlängtade bete!!!!!!

TJI majbrasa blev det!!!

Där hade vi samlat ihop grenar och kvistar och halva träd, och ordnat till en riktigt fet majbrasa. Och så blåste det halv storm och vi kunde inte tända. Vilken missräkning! Vi satt där hela kvällen vid våra svarta grillkorvar och vårt bagvin och väntade på att det skulle mojna. Men vinden blåste glatt på så att träden böjde sig.

"Vi tänder ändå" föreslog de morska ungdomarna, som inte varit med om bränder som löper amok och skapar full panik. Men De Kloka Äldste beslutade tvärtemot. Ingen brasa på valborg. Och så fick det bli. Vi tänder nån annan kväll istället. Om det slutar blåsa. Vilket man kan betvivla, för det fortsatte hela första maj likadant.

Har vi gått in i Stormens År? Är det fel på vädret eller på mitt minne? Jag tycker att hela vädret blivit konstigt nuförtiden . Kallare än någonsin, torrare än någonsin, på sina håll blötare än någonsin. Översvämningar, katastrofer av alla de slag, orsakade av vädret. Normalt, konstaterar några torrt. Vem har rätt?