Svinaktig grisuppfödare

Såg i ett nyhetsinslag häromkvällen en gubbe som födde upp svin. Han stod bredvid en box där suggan låg utsträckt med halva kroppen ut över spaltgolvet. Spaltgolv = golv bestående av kantiga stålrör med rätt stora mellanrum så att smuts kan åka ner där, ungefär som en skoavskrapare.

Gubben ondgjorde sig över att Djurskyddsmyndigheterna föreslagit att grisboxarna ska utökas från 6 till 8 kvadratmeter. Han tyckte att de skulle minskas. Så sa han, med en ironisk fnysning "Dom ska kanske ha varsin VILLA va, suggorna?" Sen tyckte han vidare att en större del av boxen borde vara spaltgolv, "så att det blir lättare att hålla rent". "Nu skrapar vi ner skiten en gång om dan och det räcker inte.." klagade han. Den inte ont anande reportern frågade "varför kan ni inte göra rent flera gånger om dan då?" Grisuppfödaren stönade och menade att det var förstås en ekonomisk omöjlighet.

Om man har sån dålig känsla för djuren man föder upp, levande varelser, så tycker jag att det är skandal. Låt vara för att ekonomin sätter gränser, men att vilja försämra en djurmiljö som redan idag gör i alla fall mig gråtfärdig, det är vidrigt. Man borde sluta att äta kött helt enkelt!!!!

"Vi får inte förmänskliga djuren!" tutar nu säkert en hel hord djuruppfödare. Det tjänar ju deras syften, det uttrycket. Nåå, jag har en annan idé, Herr Svinuppfödare och Känslolös. Ta och prova själv att sova på ett vasst spaltgolv några nätter, eller varför inte i några veckor? Det blir säkert annat ljud i skällan efter det!

Förresten går det alldeles utmärkt att hålla grisar utomhus i lösdrift även på våra breddgrader. Jag har sett det med egna ögon! De måste bara ha tillräckligt stor areal, bra foder och halmhögar där de kan böka sig in och bygga sig sköna, varma bon. De grisarna är lyckligare och friskare, köttet smakar godare och ingen Gnällspik behöver mocka varje dag.

Kommentarer
Postat av: POS

Instämmer fullständigt med allt.
Det är märkligt att lite respekt för levande varelser inte alltid är en självklarhet.

Postat av: Ylle

Ja visst är det sorgligt!

2006-02-09 @ 08:42:58
URL: http://sammie.blogg.se
Postat av: Ina

Ja du - det märkliga är väl också att vi äter de stackars satarna. En villa vore inte alls så dumt.

2006-02-09 @ 08:55:33
URL: http://ina.blogg.se
Postat av: Sara

Därför ska vi bara äta köttet från djur som har mått bra. Eller låta bi helt.

2007-05-06 @ 20:13:49
URL: http://plupp.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback