Djur ÄR nyttiga för oss människor!

Ja nu har man t o m tagit upp det i TV 4:as Nyhetsmorgon, hur välgörande det är med djur för oss människor. Man har kommit på att gamla människor blir piggare och gladare och friskare om de får umgås med och klappa djur...  Och går det att BEVISA vetenskapligt, då måste det ju vara så...

Men det är något som vi som har och älskar våra djur har förstått hela livet. Att få hålla ett varmt djur i famnen, att få smeka den mjuka pälsen, att bli entusiastiskt mottagen av sin lille hund fast man bara varit borta några minuter, att få höra den mjuka välkomnande gnäggningen från en nöjd, förväntansfull häst.... Är inte DET lyckan på jorden?

Andra länder har kommit mycket, mycket längre i detta. På barnsjukhus i Australien väller det ibland in djur av alla de slag, lamadjur, ponnier, hundar, kaniner...  Överläkaren själv sa torrt att  "vad de här djuren åstadkommer när det gäller barnens hälsa och tillfrisknande, det slår allt vad vi läkare kan göra".

Men här har vi fortfarande stor tilltro på Allergispöket. Det är FARLIGT och SMUTSIGT att umgås med djur, tycks många tro. Naturligtvis är det inte djurmänniskor som sätter upp alla bestämmelser och förordningar. I Frankrike bjuds besökande hundar på ett eget litet fat på matställen, här bojkottas och portas de. Människor som kan vara mycket smutsigare och stinka av både det ena och det andra får istället komma in.

Jag skulle med glädje gå på besök hos sjuka, gamla och barn med min lille hund. Han skulle vara den perfekta terapihunden, han har redan verkat som en sådan, på den tiden jag arbetade i skola (en skola kring djur, vill jag påpeka, där det var tillåtet att ha sin hund på kontoret)

För djur gör oss glada och bättre till mods. Alltid.

image130

Kommentarer
Postat av: skogsfrun

Just precis! numera är det inga problem med att ta med sig hund eller katt till äldreboende. Det upplevs som väldigt positivt av både personal och de boende. Det borde vara fritt fram även på sjukhus i all synnerhet barnavdelningar.

Postat av: Elisabeth

Å jag kan bara hålla med!
De är inte bara nyttiga, de är helt oumbärliga budbärare för kärlek och tillit!!

Våran lille Pontus P skulle nog också passa som besökshund överallt... han älskar människor av alla de slag! Små, stora, gamla, unga.... ja alla! Sen ser jag ju att han blir MYCKET TILLGIVEN OCH GLAD om någon bjuder honom på någe gott!! Lite fjäsk alltså, det går alltid hem hos honom..!

Varm kram..

2007-12-11 @ 14:44:12
URL: http://himlastigen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback