Gammal som gatan...

- är lille ponnyn Moffe, minst 42 bast. Men still going strong, han vägrar att bli pensionerad utan deltar några gånger i veckan i mattes ridlekis med små barn på ryggen. Han bor på en gård inte så långt ifrån mig och jag var och besökte honom i fredags. Visst är det kul med så gamla hästar som dessutom är så här pigga!!!!

image143


Kommentarer
Postat av: Plupp

Han ser faktiskt aningen annorlunda ut än andra hästar jag har sett. Kan det vara skägg och gråa hår?!

Postat av: Ruth

Still going strong med råge, så välmående och pigg,
vilken ålder, hur gamla kan dom bli ??? blir dom äldre en större hästar ? Så liten och söt den är.. En sådan skulle jag vilja ha i trädgården och pyssla om och mata med morötter och knäckebröd !

2007-07-22 @ 23:03:22
URL: http://bernamis.bloggagratis.se/
Postat av: Yllelle

jo, nog är det litet "skägg och gråa hår" här och var på den lilla ponnyn. Det är förstås MYCKET ovanligt att någon häst, oavsett storlek, blir så här gammal. Enligt statistiken är visst medelåldern på våra hästar 7-8 år, men det är förstås tävlingarna som bryter ner och gör deras liv så mycket kortare. En häst som lever mer "naturligt" och inte går sönder för att den rids hårt och hoppar över hinder, anses väl kunna nå åldern 20 och litet till. Oftast är det ändå krämpor i div leder som förkortar deras liv, och tänderna som brukar bli nernötta och obrukbara. Men så här gammal - DET är ovanligt. Och att dessutom vara så pigg och altert och kunna och VILJA dra sin vagn, etc, det har jag aldrig hört talas om....

2007-07-23 @ 09:05:07
URL: http://sammie.blogg.se
Postat av: skogsfrun

Gamlingen är vad skogsfrun förstår en minishettis? Det är ju så i hundvärlden också att mindre hundar blir äldre. Skogsfrun ska genast starta operation bantning;)

2007-07-23 @ 11:31:21
URL: http://barasaras.bloggagratis.se
Postat av: Ann-Louise

Visst är det tragiskt med en snittålder på 7-8 år! Snacka om slit och slängvaror och tävlingsredskap. Det sägs - jag var inte med då - att hästar förr (typ 1600-1700 talet) lätt blev 30 och i fullt bruk. Det var kostsamt och tidskrävande att SAKTA utbilda och bygga upp en häst så de var dyrbara. Dessutom var de ju arbetskamrater och bästa vänner.. Förresten det var väl någon gammal svensk krigshäst som tjänade flera kungar??
I vilket fall var det en fräck 42-åring! Imponerande!

2007-07-23 @ 17:25:04
URL: http://hastochhund.bloggagratis.se
Postat av: LOllipop

Ahh vad sot, harligt att se en san gammal och valmaende hast!

2007-07-28 @ 23:53:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback