Energitjuvar - finns dom?

"Jajamänsan!" (detta sagt med ett överlägset, hånfullt flin)

Titta bara i Din närhet. Du hittar säkert åtskilliga människor som gör Dig utmattad, uttråkad, tokig och som Du helt enkelt inte vill ha så mycket att göra med. Utan att riktigt veta varför påverkar säkert många Dig på ett negativt sätt.

Det finns gott om människor som bryr sig mest om sig själva. Eller som bryr sig bara om sig själva. Samtalen med dem brukar för det mesta urarta till monologer snarare än dialoger. Du skruvar på Dig och försöker hitta ett skäl till att gå vidare, när Du olyckligtvis råkar på de här egotrippade typerna.

Kanske är Du själv ibland en energitjuv? När Du inte orkar bry Dig om andras problem och vedermödor utan bara tänker på de egna bekymren. Eller de egna behoven. Vältrar Dig i krämpor och självömkande, som Du stundtals spyr ut över omgivningen. Om Du märker att Din samtalspartner börjar flacka med blicken bort mot horisonten, kanske Du ska styra över samtalet till att handla även om den andra människan? Att SE varandra, är det inte det mycket av det sociala livet handlar om. Och inte bara att synas själv...

När allt kommer omkring har vi bara oss själva, det är visserligen sant. Och du kan idefinitivt inte ändra på någon annan människa i hela världen än - just Dig själv! Så varför inte börja idag? Kanske kan Du påverka någon annan människa positivt om Du börjar tänka i de banorna?

Kommentarer
Postat av: skogsfrun

jag har blivit mycke mycke bättre nu på gamla dar;)
Zarah och Sara:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback