Häftig islandshingst

I grannbyn bor det en vacker kille. Han är blond som få, och pälsen varierar från gråaktigt vitmelerad (vinter) till djupaste chokladbrun (högsommar). Plus alla nyanserna däremellan, beroende på pälsfällningen.

Han är så vacker att han har högst exteriörpoäng av Sveriges alla silversvarta islandshingstar - ja, färgen heter så. Nämligen 8.36! Han är godkänd hingst och får alltså alldeles lagligt ta emot damer i sitt paradisiska revir i den lilla byn Gullunge.

Men - han är inte bara vacker, han är duktig också! Eftersom hans matte och ständiga partner Sofi älskar att rida  långa rundor i traktens skogar, så har han en avsevärd kondition. Han har också tränat en del för världsmästar-Johan, som har sin träningscamp i närheten. Så töltlyften är det inget fel på. Men som matte säger, den som rids över stock och sten lär sig allt att lyfta bättre på hovarna än den som bara plågas runt , runt på en bana. På köpet får man en livsglädje som lyser. Och det LYSER om Ask! Så här såg han ut på Husbyöhn:

image90

Nyligen debuterade paret på tävlingsbanorna, mest för att kolla läget och för att Ask skulle få vänja sig litet vid bana, publik och högtaleri. Inte för att matte tycker att tävlingar är så speciellt märkvärdiga eller ens eftersträvansvärda här i livet. Vid första starten i lätt fyrgång kom ekipaget till A-final och där uppnådde man den  klart godkända poängen om ungefär fem och ett halvt. Vid nästa större tävling kom man till B-final som Ask vann. Och  tredje gången de var ute i tävlingssammanhang, förra helgen, så deltog de i en distansritt för islandshästar på Järvaf´ältet. Där knep de andraplatsen. Med en startpuls på 40 och en efterkollspuls på 44. Imponerande!

Ask är också en trevlig kille med ett belevat sätt. Han tycker att allting är ganska roligt, framförallt när matte kommer ner till hagen. Då kommer han i stormsteg för att kolla vad som är på gång.

Häromdagen var jag där för att intervjua och fotografera för att skriva en artikel om den vackra hingsten. Han poserade villigt. Se här:image89

Men eftersom Ask verkar ha humor så tar han alla framgångar med en klackspark. Inte blir han så märkvärdig över det. Han bara garvar!  

image90

Lägg namnet ASK FRÅN GULLUNGE på minnet, kära läsare. Vare sig ni är hästintresserade eller ej så är det en sann skönhetsupplevelse att se denna hingst. Vore jag ett sto skulle jag skena dit omgående.....

Kommentarer
Postat av: skogsfrun

Verkligen en vacker och ovanlig färg med den ljusa håruppsättningen. Synd att du inte har ston vá?

Postat av: Plupp

Va? Är det där en riktig häst? I mina ögon hade den sett overklig ut om det inte hade varit för nämnda utstrålning.

2007-05-19 @ 09:16:00
URL: http://plupp.bloggagratis.se
Postat av: Ann-Louise

GUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUD VA FIN!!!!! Underbar! Häftig! Jag skenar med dig dit!

2007-05-30 @ 08:51:23
URL: http://hastochhund.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback