Rappa på!

image79

Så här ser det ut på morgonen när jag slår upp mina grönblå. Gullefjun himself står nedanför huset och SKRIKER: "Jag vill in på betet - NU!!!"  Först blir det förstås litet hösilage för att grunda med, men ganska snart lyder snälla matten och öppnar. För en stund i alla fall.

Kommentarer
Postat av: skogsfrun

Jaså du kör med ensilage, hur stora balar? Du har ju bara två kusar som jag. Har funderat starkt på detta dammfria hö men kostnaden...Måste man vaccinera mot Borelia? Känner en annan som har 2 kusar. Foderhäck för 80 kg balar -fri utfodring och halm till natten i uteboxarna. Året runt, inget bete. Hästarna friska och fina.

Postat av: Yllelle

Jag har minsta runda balarna, 30-35 kg. Superfin kvalitet, ganska torrt, som segt gräs ungefär. Vad man bör vaccinera mot är botulism, men det är nog framförallt om man har slarvigt skördat ensilage som kan innehålla jord eller döda djur (usch)
Jag har slutat att vaccinera överhuvudtaget. Fri utfodring? Har funderat på det, men vågar inte. Mina ponnypojkar blir för feta då, de skulle bara äta. Hela tiden!
så jag fortsätter att slita. Allt för mina hästar!!! Det håller MIG igång också.... kram
Ylle

2007-05-08 @ 20:00:29
URL: http://sammie.blogg.se
Postat av: skogsfrun

Botulism! MENADE jag. Borelia får man av fästingar, jag har dem på hjärnan NEJ! inte än men i skogen och gräset överallt. Men du har slutat -att du törs!
Blir det inte dyrt med de små balarna, vad ligger priset på hos dig?

2007-05-09 @ 19:24:10
URL: http://barasarasbloggagratis.se
Postat av: Yllelle

Dyrt, javisst. Småbalarna ligger på ett par kronor per kg. Men det är de värda!
Att jag vågade sluta med botulismsprutor var mer en olycklig omständighet, vår husveterinär dog mycket hastigt och efterlämnade ett stort svart hål. Min ena häst har gått igenom en period av "rädd för allt, speciellt sprutor-period" så jag ville inte bråka med honom. Och eftersom vårt hösilage är så otroligt fint och aldrig haft en enda förorening i sig, inte heller ett enda för blött strå, så vågade jag. Nu måste jag börja om från början med vaccineringen. Suck.

2007-05-09 @ 22:26:39
URL: http://sammie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback