Sammiepojken

Sammie är en mycket liten dvärgpudel, hans pappa Orange Sixten var nämligen en Toypudel (upp till 28 cm i mankhöjd) och mamman var dvärg. Sammie själv är 29 cm över havet. Men han tror att han är i en rottweilers storlek - minst!

Han är nu 7 år gammal. Från att ha varit ganska så svårfödd i yngre dagar (husse låg ofta på golvet bredvid honom för att få honom att vilja äta överhuvudtaget) så har han idag en kolossal aptit och äter allt. Det finns ingen hejd. Så har midjan också vuxit litet över normalmått (vilket elaka människor aldrig missar att påpeka...)

Han gick sin första kurs vid 6 3/4 år, nämligen en dressyr-clicker kurs hos Cattlin vid Johannesbergs Slott i höstas. Det klarade han med den äran, matte var omåttligt stolt men det mesta berodde nog på just att matte fokuserade.

Han är en ute-man och vill allra helst ligga på trappan till timmerhuset där han spanar dagarna i ända.


image86

Han är alltjämt mycket lekfull och har en hel korg full med allehanda leksaker, de flesta har han varit med och valt själv. Rosa kaninen, mullvaden, gubben och luddbenet är favoriterna.

Sammie har en flickvän, och det är grannens bruna mellanpudeltik Vissla. När de träffas ställer de sig alltid på bakbenen och kramas med framtassarna. Gulligt!

Sammie har aldrig haft sönder en enda sak i hemmet, det busigaste han gjort är att han ibland biter litet i en matta. han blev också rumsren på drygt en vecka, trots att det var vinter och kallt ute när han var valp.

Sammie lägger sig vid 20-tiden på kvällen och sover hela natten igenom.

Kort sagt, han är ett SANT UNDERVERK  tycker matte och husse!

image87

Kommentarer
Postat av: Lyckliga grodan

så fin han är..
när jag blir stor ska jag ha en hund också..

och då blir det en pudel..

Postat av: Ann-Louise

Han är verkligen gudomlig den lille. Man bara smälter! Definitivt något för Dog Models.
Är han inte ovanligt fin aprikos (färgen heter så va?), typ jämn och klar?
Å andra sidan kan det ju vara din skötsel - jag har väl sett din hästs man :-D!!!!!

2007-05-16 @ 07:02:06
URL: http://hastochhund.bloggagratis.se
Postat av: skogsfrun

Han är verkligen fin din Sammie! Är det p.g.a. allergi som du valt pudel?

2007-05-16 @ 11:42:51
URL: http://barasaras
Postat av: Yllelle

Yes, alldeles rätt, jag är allergisk mot hundar, speciellt såna som är korthåriga typ boxer, grand danois osv. Alltså hudepitelet antar jag. Och superallergisk mot katter. Men som sagt - inte mot hästar! Och min pudel tål jag fint, dessutom släpper han inget hår vilket är trevligt i sig! Husse var ju tveksam överhuvudtaget mot hund och ännu mer mot PUDEL, men idag är han såld.... Sammie rules!

2007-05-16 @ 18:28:21
URL: http://sammie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback