Vi blir alla dragna vid näsan!

Politiken med sikte på att ta från de fattiga och ge till de rika tuffar vidare, om än med allt svagare stöd från väljarna. Vem hade menat att de sjuka och arbetslösa skulle hamna i limbo mellan svält och självmordstankar? De käcka jinglarna "vi bryr oss inte om hur SJUK Du är utan bara om hur mycket Du kan arbeta" ekar mellan väggarna, hånfullt retsamt för dem det gäller. Är det någon som tror att en sjuk och handikappad, med en kanske mångårig sjukskrivning bakom sig är speciellt attraktiv hos arbetsgivarna?  I så fall borde denne person (som tror på det alltså) snarast återvända till verkligheten!

De som eventuellt trodde på Alliansens sockrade löften om skattesänkningar in absurdum torde bli tämligen besvikna. "Bort med fastighetsskatten!" skallade segerropen. Och vad blev det? Först ett förslag om en avgift på några tusen, sen hamnade man på 4.500 och nu ligger det på 6.000 per fastighet. Halva svenska folket har redan idag ungefär en sån fastighetsskatt, eller lägre, så där vann man inte så mycket. Och de omtalade skattesänkningarna på lönen lär stanna på några hundralappar i månaden, på sin höjd. Men - vem trodde ni betalade det kalaset? Vi alla förstås!!

Att många avgifter höjs till aldrig skådade nivåer har väl inte gått folket förbi? Höj bensinskatten, höj trafikförsäkringen, höj avgifterna för kollektiv resande (och tvinga ut flera i bilismens tärande kaos) och sänk dramatiskt nivån på hjälpen för gamla och behövande. Dra in och spara. För naturligtvis måste skattesänkningarna finaniseras på något sätt. Eller trodde ni att gossen Reinfeldt hade guldpengar i byxorna, som han generöst kunde dela ut till svenska folket?

De enda som väl verkligen vinner på alliansens ekonomiska politik torde vara de riktigt rika, som slipper förmögenhetsskatten. Jag kan höra hur skratten ekar runtom i palatsen.

Kommentarer
Postat av: skogsfrun

Bra skrivet! De flesta klagar på regeringen, man undrar vilka som röstade in dem.

Postat av: Nicoline på Fädernegården


Jag håller med dig. Den var rolig mitt i ironin. Pojken med guldbyxorna. Eller hur?

2007-09-29 @ 09:33:04
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: Annaa M

Alliansen lyckads skickligt sälja in ordet "förändring" hos väljarna. När jag stod i valstuga förra året var det så tydligt att det var det begreppet som gått in, inte vad det stod för. Bortsett från fastighetsskatten så har alliansen hållit mycket vad den lovat i form av försämringar för arbetslösa, långtidssjuka m fl. Bara det att de flesta struntade i att ta reda på vad de egentligen lovade.

2007-09-29 @ 19:33:18
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Staffan

Nu finns en namnlista på Internet som man kan skriva på för att visa att man finns och är besviken på det sätt på vilket Anders Borg och hans kollegor har genomdrivit sitt vallöfte.
http://www.tillandersborg.se
// Staffan

2007-10-04 @ 12:17:50
URL: http://www.tillandersborg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback