Jag sjunger 4-8:ans lov

En sak som glädjer mig dessa isiga dagar, är att jag låtit lägga in ett helt lastbilslass grus av dimensionen 4-8.  Höst-vinter-vår har stallivet blivit så mycket lättare tack vare detta grus. Framför lösdriftsstallet där det förut var så lerigt och kletigt vissa perioder så att man knappt kunde gå där utan att bli av med stöveln, där är idag torrt och fint och inte en lerfläck i sikte. Och då blev det ändå inte mycket mer än ett cirka decimetertjockt lager lagt. Eftersom hästarna ofta hänger där, blir det också en och annan gödselhög lagd, och det är då superlätt att mocka bort med plastgrepen ur grusbädden.

Gruset räckte också att lägga ut runt Thermobaren och i en sträng längs hageskorridoren ner mot skogen. Nyttigt för barfotahovar är det att gå på litet annat än mjuk mark, och så fort det är en solstråle framme så smälter snön superfort just där gruset ligger. Kostnaden för gruslasset var verkligen väl investerade pengar!

En annan stor fördel med grusdimensionen 4-8 är att det är så litet att det inte fastar i strålarna, vilket kan vara fallet med t ex singel. Och fastkilade småstenar i hovarna är inte roligt, vare sig de är skodda eller oskodda.

image181
Grusbädden vid Thermobaren

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback