Förstår DU det här? (om fotboll)

Fotboll är en bollsport. Sporter är lek. Lek och sport utövas för att vi ska ha roligt. Men vid "stora matcher", som t ex EM, kallas tusentals poliser in för att vakta. Vakta folk så att de inte slår varandra i huvet med tomflaskor eller förstör på stan eller gör annat olagligt.

Nu har "supporterpoliser" följt med sina lands fotbollslag till VM för att vakta. Det verkar inte klokt. Vad är det med fotboll som gör folk så galna och blodtörstiga? Om hemmalaget vinner så går supportrarna ut på stan, dricker öl och slår ner folk. Om hemmlaget förlorar så går supportrarna ut på stan, dricker öl och slår ner folk.

Tänk om det vore samma vid golfturneringar eller hopptävlingar? Eller vid friidrott? Det skulle inte gå att utöva en enda sport då. Vad är det med fotboll som gör folk så knasiga? Varför förbjuder man helt enkelt inte fotboll då? Om något annat skulle kosta samhället så stora summor så skulle det prompt förbjudas. Det är jag säker på.

Kommentarer
Postat av: Kersti

Det är verkligen konstigt. Inte verkar det så kul heller eller lekfullt. På blodigaste allvar med livet som insats. nej jag förstår mig inte på fotboll. Förutom att det är rätt kul att spala själv.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback