Barnbidrag eller inte?

Det är med förvåning jag noterar att Alliansregeringen, - som på en kafferast utan att blinka lade fram och blixtsnabbt genomförde väsentliga neddragningar och försämringar för landets sjuka och arbetslösa - nu darrar på manschetten inför sitt eget förslag att behovspröva barnbidraget. Är detta bidrag en helig ko? Jag trodde att framförallt M var helt emot bidrag av alla de slag?

Det kan synas vansinnigt dyrt och orättvist att alla, oavsett ekonomisk status, ska ha BIDRAG för att de satt barn till världen? OM man nu vill ge någon typ av stimulans för denna grupp, skulle det busenkelt kunna ordnas genom att skapa differentierade skattetabeller. Man får helt enkelt mindre skatt beroende på antalet barn. Vips - så har man rationaliserat och tagit bort en till synes onödig belastning på samhället, den att administrera miljontals bidrag varje månad!

På Nyheterna debatteras det om det inte vore diskriminerande om bara de som BEHÖVDE fick barnbidrag. Jag förstår inte det resonemanget. De som har det riktigt illa ställt måste ju idag få socialbidrag. Och även om det nog kan kännas pyrt att behöva tigga om bidrag från samhället, så är det här precis samma sak. De som behöver borde få. Punkt slut. Att man "alltid betalat sin skatt", behöver väl inte nödvändigtvis premieras med just barnbidrag? Vi får så mycket annat för våra skattepengar. Sjukvård, t ex.  I landet borta i väster kostar detta en förmögenhet, och för oss tar man 80 ynka kronor per dags sjukhusvistelse.

Kom igen, det här borde vara lättare att ta beslut om än a-kassa och sjukpenning. Var sitter knuten?

Kommentarer
Postat av: skogsfrun

Skogsfrun tycker det var ett bra förslag och förvånandsvärt att det kommer från höger. Barnbidraget går idag ofta till kökort och bil på 18-årsdagen och så var det väl inte tänkt. De som har många barn får ju fler bidrag i och med det så de ska väl inte klaga. Har aldrig fattat vitsen med att fattig jobbare ska betala mmiljonärers barnbidrag via sin skattsedel. Hoppas förslaget går igenom.

Postat av: Plupp

Lägg barnbidraget på bra skolor och bra undervisning, istället! Dvs sådant som alla barn ska gå igenom i livet! Ett barnbidrag till föräldrarna hamnar oftast i fel syfte...
Det där med annan skattetabell för föräldrar är en lockande tanke, Ylle, men så var det det där med solidariteten...

2008-04-02 @ 20:59:09
URL: http://plupp.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback