Tulpanen som ville bli en ros...

32130-40

Och det hände sig att det växte en vacker tulpan på en karg skogstomt, en tulpan som trotsat alla naturlagar med hård pinnmo och stenig mark och blommat ut till en åtråvärd skönhet. Kvinnan som bodde i huset på den steniga tomten gladde sig åt den vackra tulpanen, så mycket att hon plockade den och satte den i en vas i vardagsrummet. Tulpanen glödde av stolthet där den stod, och njöt av alla kommentarer kring dess sällsynt utsökta utseende.

En kväll kom en skara människor för att äta middag i huset, och då hade en av dem med sig en bukett av de dyrbaraste rosor man kan tänka sig. Tulpanen flyttades bort från sin hedersplats mitt på bordet, och rosorna ställdes där istället. Människorna ojade sig och brast ut i höga skrik när de prisade rosornas obeskrivliga färg och former. Tulpanen suckade sorgset borta i sitt hörn, vissnade och dog.

Nästa år kom det upp en ny tulpan ur löken där ute i blåbärsriset. Den mindes det bittra ödet från året innan, och nu beslutade den sig för att den ville se ut som en ros. Den ville också vara vackrast i rummet detta år. Sålunda fällde den ner sina kronblad, precis som den kom ihåg att rosen hade sett ut, istället för att som en vanlig tulpan sträva rakt uppåt med alla blad.  När folket i huset fick syn på den märkliga tulpanen, föll de alla på knä runt omkring den, och lovprisade de brinnande  färgerna och den ovanliga formen på kronbladen. Tulpanen njöt av uppmärksamheten, och log stolt inom sig. Den hade lyckats! Den hade blivit en tulipanaros!

Kommentarer
Postat av: Rita

Vilken härlig berättelse! Otroligt vackert foto. Tack!

Postat av: Ina

Visste inte att även tulipaner kan ha fula-ankungen-syndrom? Även om tulipaner aldrig varit och inte heller kommer att bli fula - någonsin. Klappa tulipanrosen från mig:)

2006-05-27 @ 07:16:01
Postat av: Nina på Johangården

Den berättelsen gillade jag!

2006-05-27 @ 12:06:47
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Ice-b

Underbar berättelse.

2006-05-28 @ 20:32:01
Postat av: skogsfrun

En riktig H.C Andersen saga:) skogsfrun känner sig absolut ligga i lä för dessa författarvindar;)

2007-05-23 @ 15:54:54
URL: http://barasaras

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback