Pöbeln skall hållas kort!

Det var sjutton vad snabbt det gick för det mörkblå spöket att kliva fram ur 1800-talsgarderoben! "Svenska folket ska arbeta mer och supa mindre!" skränade den nye finansministern segervisst. Här ska de lata parasiterna jagas ut ur sina bekväma hålor, där de sitter och uppbär massor av bidrag bara för skojs skull... Det är knappt så att man tror sina öron.

Av jobbsatsningen som utlovades vitt och brett före valet verkar det inte bli så mycket. Man t o m minskar bidragen till starta-eget-projekt. Jobbsatsningen innebar alltså att man genom att minska stödet vid arbetslöshet och hota med böter ska tvinga dem som blivit över på arbetsmarknaden att flytta på sig och ta vadsomhelst som erbjuds, okvalificerade och lågavlönade jobb, skit samma. En utmärkt metod för att sänka lönerna och hålla folket i schack.

Människosynen som verkar finnas bakom alla utspelen verkar vara som hämtad ur en Fogelström-roman. Är Du inte rik får Du skylla Dig själv, det arbetande folket är dumskallar som behöver styras av överheten etc.

Skattesänkningen som så många aningslösa väljare hade räknat med, verkar visst också skjutas på framtiden. Jag undrar hur många som idag är nöjda med sin valsedelsfärg? Tänk om...det var omval idag? Eller ska jag fortsätta att hävda att man får vad man förjänar?


Kommentarer
Postat av: P-O Svensson

Tänk att svenska folket har gått på det här!

Postat av: Ylle

Tjaa, underligt är vad det är!!!!

2006-11-20 @ 08:44:42
URL: http://sammie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback